dilluns, 24 de maig del 2021

L'ALUMNAT DE 2n AL PATI

Aquest curs ha sigut diferent en molts aspectes, també al pati. L’any passat, quan anàvem a 1r curs, podien moure’ns per tot el pati lliurement i triar l’espai on volíem estar. Però enguany, per mantindre els grups bombolla, hem tingut una zona assignada on només estàvem els alumnes d’un mateix grup classe. Això ens ha portat algunes sorpreses, ja que hem pogut accedir a algunes zones de l’escola a les que abans no s’hi podia anar.

Així, a principi de curs, vam decidir que cada mes faríem una rotació amb els altres grups del cicle, de manera que ens hem alternat en quatre espais. Cada espai és diferent i, a més, ens hem donat compte que hi juguem a coses diferents també. I ara vos els expliquem:

  • La zona davant de les aules d’infantil. Aquest espai té forma rectangular i era un lloc on alguns solíem jugar el curs passat. Ens encanta jugar a jocs tradicionals, com l’aranya peluda, la corda o les bitlles. A més, tenim un “balconet” des del que veiem als companys que estan jugant en la següent zona que vos expliquem.

  • El pati d’infantil. És el pati on està el parc infantil (la caseta amb tobogan i alguns gronxadors). També hi ha una zona amb pedretes i uns arbres que ara ens donen ombra. En aquest lloc juguem pujant i baixant pel parc, amb les pedretes o corrent per l’espai. El curs passat no hi podíem estar, ja que era un espai per les companyes i companys d’infantil.
  • El pati secret. Aquest espai queda amagat darrere del gimnàs i s’hi accedeix per una xicoteta porta. És un lloc amb arbres i terra, un ambient molt natural i també tranquil, ja que hi ha poc soroll a l’estar separat de la resta del pati. Ací juguem a pillar-nos, a correr i també ens agrada molt parlar.
  • El pati prohibit. Un espai que fins aquest curs no hi podíem anar (hem sigut uns privilegiats!) El terreny és mixt de terra i formigó amb una forma allargada i amb un lleuger desnivell. És un espai ideal per córrer i desfogar-nos a mig matí, hi hem fet molts quilòmetres aquest curs!
Així que ja veieu, la situació d’aquest curs ens ha oferint una oportunitat per estar en alguns espais del pati que no coneixíem i que, d’esta manera, hem pogut descobrir! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada