dijous, 29 d’abril del 2021

ELS MUSICALS

Durant el segon trimestre, a l’aula de música hem estudiat el cinema musical i hem vist Cantant sota la pluja, Un americà a ParísWest Side Story.

El cinema musical és un gènere cinematogràfic en el qual, per a desenvolupar la trama de la pel·lícula, s'inclouen cançons cantades pels personatges i balls.

Les pel·lícules musicals estan formades per tres components indispensables: la música, la lletra i el guió.

El cinema musical va néixer als Estats Units en els anys 30. En la dècada de 1940 va fer la seva aparició Gene Kelly (actor, ballarí, coreògraf, productor i director de cine) i va ser un dels referents del gènere. Gene Kelly i Stanley Donen, (també actor, cantant i ballarí), van formar una parella artística, protagonitzant diferents pel·lícules junts. Amb ells el gènere musical   va adquirir un enorme èxit.

En la dècada de 1950, el gènere estava tan instal·lat en el gust del públic  que va passar per la seva millor època, tenint com a centre a Gene Kelly, protagonista de  Cantant sota la pluja. Un altre dels grans directors de musical  va ser Vincente Minnelli amb Un americà a París i Melodies de Broadway (1953)

La dècada de 1960, va veure néixer extraordinaris musicals, entre els quals destaquen: West Side Story ,Somriures i llàgrimes (1965) i Mary Poppins, aquestes dues  últimes protagonitzades per Julie Andrews.

Ací us deixem uns fotogrames dels moments que més ens van agradar:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada