divendres, 30 d’octubre del 2020

AULA DE PEDAGOGIA TERAPÉUTICA

AULA PT 💚 

Estimades famílies, com esteu? La situació aquest curs no acompanya però a l'escola de Sant Joan de Moró no parem d'aprendre! Des de les aules de PT treballem i ens divertim a parts iguals.

Hem fet raconets de llengua i matemàtiques per tindre així un recull de materials i recursos a utilitzar. D’aquesta manera els tenim organitzats per àrees i ens resulta més còmode accedir a ells.


Al estar en el primer trimestre, a banda d’aprendre nous continguts, estem fent un repàs de tots aquells que vàrem aprendre el curs passat i així assolir de forma més efectiva.

Com ho fem? Molt fàcil. Amb materials manipulatius, innovadors, creatius i pensats a partir de les necessitats individuals de cada xiquet i xiqueta.

Per exemple... som conscients de la dificultat que comporta aprendre les taules de multiplicar o fins i tot recordar-les de forma ràpida. Per tant, una de les activitats que fem es la següent:

Amb cordes de colors i targetes amb les taules i resultats desordenats, els xiquets i les xiquetes han de fer mentalment la operació i relacionar cada nombre amb el seu resultat. A més a més, treballem de forma transversal la motricitat fina, atenció, memòria, càlcul mental...


A més, considerem importantíssim fomentar aprenentatges funcionals, és a dir, útils per a la vida quotidiana, com per exemple el maneig del diner. Fem activitats del tipus anar a la compra amb materials trets de la realitat amb la finalitat de relacionar allò que aprenem a l’escola amb la nostra vida.


O, a l’hora d’aprendre o repassar les fraccions, hem creat un dominó molt divertit! La veritat és que és una forma de treballar un contingut però de forma més amena.

Un altre tipus d'activitat des de l'assignatura de valencià és el reconeixement de paraules i la seua classificació. Hem començat per les més senzilles com poden ser els substantius i els adjectius i, a mesura que aconseguim els objectius, anem introduint noves classes de paraules com verbs, adverbis, articles, preposicions...

Per últim i no menys important... sabem que aprendre matemàtiques, llengua, naturals, etc... és súper important però des de l’escola incidim molt en la competència emocional. Ens interessa com estan els nostres alumnes i per tant, abans de començar a donar la classe, fem una xicoteta assemblea a on compartim com estem, com ens sentim, si ens ha passat alguna cosa que hem de destacar, si estem preocupats, feliços... perquè no existeix una millor forma d’aprendre que estar content.


Una abraçada ben forta de part de Clara i Lorena!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada