dilluns, 27 de novembre de 2017

AMBIENTS DE 4 ANYS

A LES CLASSES D’INFANTIL 4 ANYS TENIM ELS AMBIENTS DE JOAN MIRÓ I DE L’ÒPERA. AQUESTS AMBIENTS INTENTEN DESENVOLUPAR LA IMAGINACIÓ I LA CREATIVITAT DELS XIQUETS I XIQUETES.

A LA CLASSE DE L’ÒPERA TENIM DIFERENTS ESPAIS:


EL  RACÓ DEL MAQUILLATGE, ON DISPOSEN DE BARRES DE MAQUILLATGE DE COLORS I UN ESPILL, AIXÍ PODEN MAQUILLAR-SE SOLS O AMB L’AJUDA D’ALGUN COMPANY O LA MESTRA. EL FET DE MAQUILLAR-SE ELS AJUDA A IMAGINAR-SE PERSONATGES REALS O FICTICIS.

  

 
EL RACÓ DE LES DISFRESSES, ON TENIM UNA PERXA I UN BAGUL AMB DIFERENTS VESTITS, TELES DE COLORS, MASCARES,…..ELS XIQUETS I XIQUETES PODEN TRANSFORMAR LA PRÒPIA IDENTITAT, AÇÒ ELS SUPOSA UNA EXPERIÈNCIA MOLT POSITIVA PER TAL D’ENFORTIR LA SEUA AUTOESTIMA.

 

 

EL RACÓ DEL TEATRET AFAVOREIX L’EXPRESSIÓ ORAL I EL LLENGUATGE VERBAL, FOMENTANT L’EXPRESSIÓ D’EMOCIONS, SENTIMENTS I DESITJOS. ELS ALUMNES TENEN LA OPORTUNITAT DE REPRESENTAR DIFERENTS PERSONATGES MITJANÇANT TITELLES, CREANT HISTÒRIES O CONTES, CONEGUDES O INVENTADES. A VEGADES FAN D’ACTRIUS O ACTORS EN EL TEATRET, A VEGADES FAN D’ESPECTADORS ESCOLTANT ALS COMPANYS QUE ACTUEN.
 

 

A LA CLASSE DE JOAN MIRÓ TAMBÉ TENIM DIFERENTS ESPAIS QUE ANIREM CANVIANT AL LLARG DEL CURS:

EL RACÓ DE LA PINTURA; ÉS UN LLOC TRANQUIL I SOL·LITARI ON TENIM DOS ATRILS PER PODER PINTAR AMB PINTURA LLIUREMENT. ACÍ,  ELS XIQUETS I LES XIQUETES DESCOBREIXEN LA BARREJA DELS COLORS, LES FORMES, EL TRAÇ I PODEN EXPRESAR-SE ARTÍSTICAMENT, DE VEGADES AMB UN SENTIT FINAL I D’ALTRES, ÚNICAMENT PER EXPERIMENTAR. L’EXPRESSIÓ ARTÍSTICA ÉS UN TIPUS DE LLENGUATGE QUE ELS PERMET EXPRESSAR LES SEUES EMOCIONS I SENTIMENTS DE MANERA ESPONTÀNIA.

   


 EL RACÓ DE LES AQUAREL·LES ESTÀ FORMAT PER AQUAREL·LES DE COLORS I DIFERENTS SILUETES DE FUSTA. EL DIBUIX ES POT FER AMB LES SILUETES O LLIURE.  LES SIL·LUETES ES REPASSEN PER FORA SOBRE EL PAPER I DESPRÉS ES PINTA EL FULL AMB LES AQUAREL·LES. EN AQUEST RACÓ ES PODEN FER MOLTES COMPOSICIONS. ÉS UNA ALTRA MANERA DE DESCOBRIR ELS COLORS I EXPERIMENTAR L’ART A TRAVÉS D’ALTRES TÈCNIQUES.
 

 

 


EL RACÓ D’ESTAMPACIÓ I TROQUELACIÓ; AMB AQUESTS APARELLS S’AFAVOREIX  LA MOTRICITAT FINA D’UNA MANERA DIVERTIDA, AL MATEIX TEMPS QUE ES DESENVOLUPA LA CREATIVITAT, ON ELS XIQUETS S’ELABOREN POLSERES, CORONES I TOT ALLÒ QUE DESITGEN. TAMBÉ ES TREBALLA LES LLETRES I LES FORMES, JA QUE UNS SEGELLS TENEN FORMA DE LLETRA  ON ES PODEN CONFEGIR EL SEU NOM O CREAR PARAULES I ALTRES SÓN DE FORMES DIFERENTS.
 

 

 

 

EL RACÓ DEL COLLAGE; FORMAT PER MATERIAL DE RECICLATGE ON ELS XIQUETS ELABOREN LES SEUES PRÒPIES CREACIONS A PARTIR DE CARTRONS,  PAPERETS DE DIFERENTS MATERIALS I COLORS, TUBS DE CARTRÓ, OUERES, TAPS DE SURO… NO HI HA NORMES NI REGLES, LA SEUA IMAGINACIÓ VOLA I PODEM TROBAR COETS ESPACIALS, QUADRES, FONS MARINS, ESCULPTURES,... I TOT ALLÒ QUE ELLS VULGUEN. 
 

 

 

 

     PERÒ A MÉS, AQUESTS AMBIENTS ES COMPARTEIXEN AMB XIQUETS DE DIFERENTS EDATS, ON  APRENEN A RELACIONAR-SE ENTRE ELLS, ON S’AJUDEN UNS ALS ALTRES, ON APRENEN A COMPARTIR, A RESPECTAR-SE, ON S’IMITEN LES CREACIONS D’ALTRES COMPANYS,... ALGUNS BUSQUEN LLOCS MÉS TRANQUILS ON EXPRESAR-SE DE DIFERENTS MANERES, ALTRES NECESSITEN EL JOC AMB ELS COMPANYS,  PERÒ TOTS EN ALGUN MOMENT, TROBEN ALGÚ QUE PARLA EL SEU MATEIX LLENGUATGE, EL DELS INFANTS, QUE ELS PERMET ENRIQUIR-SE PERSONALMENT I CRÈIXER COM A PERSONES. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada